Dekkingsgebied

Met het glasvezelnetwerk van Glasnet Zoetermeer kunnen bedrijven in Zoetermeer aansluiting krijgen op een supersnel, hoogwaardig datatransmissienetwerk. Glasnet Zoetermeer verbindt bedrijventerreinen en kantoorlocaties via een ringleiding met onder andere Rotterdam (Bytesnet), Delft (NorthC), Utrecht (Dataplace) en Amsterdam (Nikhef). Via deze locaties worden Internet Providers door middel van MPLS verbonden met het netwerk van Glasnet Zoetermeer. Ook door de aanwezigheid van speciale voorzieningen, zoals redundante verbindingen en noodstroominstallaties is de betrouwbaarheid van het datatransmissienetwerk optimaal.

Alle bedrijven die gevestigd zijn op de Zoetermeerse bedrijventerreinen kunnen aangesloten worden op het datatransmissienetwerk van Glasnet Zoetermeer. Afhankelijk van de afstand tot de ringleiding (en dus afhankelijk van de aanlegkosten) kunnen ook de bedrijven die niet op bedrijventerreinen, maar op andere locaties binnen Zoetermeer gevestigd zijn, aangesloten worden. Het dekkingsgebied van Glasnet Zoetermeer omvat dus heel Zoetermeer.

De aansluitkosten zijn extreem laag. Het is een coöperatieve aanpak: voor en door ondernemers. Door de open netwerkstructuur zijn de deelnemers vrij in de keuze van hun provider en pakketten.

Meer weten over jouw mogelijkheden?


Waarom kiezen voor Glasnet

Supersnel Glasvezel

50Mbit/s tot 20Gbit/s

Dalende kosten

Meer ondernemers, lagere abonnementskosten

Eigen netwerk

Van, voor en door ondernemers

Scherpe tarieven

+ scherpe aansluittarieven

Dé toekomst

Groeiende behoefte aan bandbreedte

Zeer flexibel

Wij bepalen zelf onze spelregels!