Op zoek naar win/win-oplossingen

20 maart, 2019

Arthur Venselaar, sinds 2 jaar directeur van Glasnet Zoetermeer, denkt in mogelijkheden: “We kunnen ons van andere aanbieders onderscheiden doordat we kleinschaliger zijn en flexibeler. Onze dienstverlening is persoonlijk en we denken met onze klanten mee”.

Ed Swanborn bevestigd dit. “Formzet is een grafisch bedrijf dat veel grote bestanden verzendt. Een snel en stabiel netwerk is voor ons van groot belang. In 2014 was ik dan ook een van de eersten die zich inschreef voor een glasvezelverbinding van Glasnet Zoetermeer.

Toen in 2016 de eerste aansluitingen werden gerealiseerd, zaten we daar aan de Chroomstraat met Formzet bij. Nu ga ik – met alle MediA12-freelancers op het gebied van grafische communicatie – verhuizen naar de Plesmanstraat en het liefst wilde ik mijn glasvezelcontract bij Glasnet Zoetermeer voortzetten. Niet alleen omdat de concurrentie veelal duurder is, maar vooral omdat ik erg tevreden ben. Daarom ben ik met Arthur in gesprek gegaan over de mogelijkheden.”

 

DIT MOET KUNNEN

“Die mogelijkheden moest ik natuurlijk zelf ook even bekijken. In de Plesmanstraat hebben we op dit moment namelijk nog geen glasvezel liggen, maar in de nabijgelegen Fokkenstraat wel. Dan denk ik: dit moet kunnen. Dus voor Formzet gaan we de nieuwe aansluiting bij het nieuwe pand realiseren, zonder extra aansluitkosten. We zijn overeengekomen dat er voor zijn huidige contract, dat nu halverwege is, een nieuw 5jarig contract in de plaats komt. Natuurlijk ga ik onderzoeken of er in de Fokkenstraat nog meer bedrijven geïnteresseerd zijn in een glasvezelaansluiting. Kostentechnisch wordt het immers gunstiger als er meer aansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Ed wil daarbij optreden als ‘ambassadeur’ voor Glasnet Zoetermeer. Zo is er sprake van een win/win-oplossing waar alle partijen wel bij varen,” aldus Arthur. De verhuizing staat gepland op 1 juli 2019. Dan moet de glasvezelaansluiting dus geregeld zijn, want zonder glasvezelverbinding kan Formzet niet verhuizen. Er moet nog wel het een en ander gebeuren, maar we zitten er bovenop en ik voorzie geen problemen.”

“Voor wat, hoort wat,” vindt Ed. Hij was al van plan om een kennismaktingsrondje te maken langs zijn nieuwe buren in de Plesmanstraat en heeft er geen moeite mee om Glasnet Zoetermeer onder de aandacht te brengen. “Omdat mijn ervaringen met Glasnet Zoetermeer positief zijn, ben ik graag bereid om dit glasvezelnetwerk bij andere ondernemers aan te bevelen.”

 

Via het glasvezelnetwerk van Glasnet Zoetermeer hebben bedrijven de mogelijkheid tot een aansluiting op een supersnel en hoogwaardig datatransmissienetwerk. Glasnet Zoetermeer verbindt bedrijventerreinen en kantoorlocaties via een ringleiding met Rotterdam Internet Exchange. Ook door de aanwezigheid van speciale voorzieningen is de betrouwbaarheid optimaal. De aansluitkosten zijn laag. De netwerkstructuur is volledig open voor internet-, telefonie-, cloud- en ICT-leveranciers. Hierdoor zijn de deelnemers vrij in de keuze van hun provider en pakketten. 

 

EEN WIN/WIN-OPLOSSING GEVONDEN

Van de glasvezelverbinding aan de Chroomstraat 38 maakt ook het bedrijf New Business Matters van Houda Berada gebruik. Dit bureau voor telefonische acquisitie wil ook na het vertrek van Formzet graag gebruik kunnen blijven maken van de verbinding. Arthur: “We hebben nu afgesproken dat New Business Matters het contract van Formzet aan de Chroomstraat overneemt. Omdat het huurcontract van het bedrijf nog een looptijd van twee jaar heeft, hebben we hier de looptijd van het glasvezelcontract op aangepast. En zo is ook op het oude adres een win/win-oplossing gevonden. Dat is waar we eigenlijk altijd naar steven.”

 

Glasnet Zoetermeer, een coöperatief glasvezelnetwerk zonder winstoogmerk, biedt een stabiel netwerk waarop zich zeer weinig storingen voordoen. “We hebben inmiddels tegen de 200 aansluitingen. We richten ons nu op de beglazing van het Stadshart. Voordat we dat kunnen realiseren, moeten we de nodige inschrijvingen hebben. De eerste contacten zijn inmiddels gelegd. Het zou mooi zijn als we binnenkort ook de ondernemers in het Stadshart de razendsnelle glasvezelverbinding kunnen aanbieden.”


 

Terug naar het overzicht