BurgGolf blij met glasvezelaansluiting van Glasnet Zoetermeer

05 januari, 2021

BurgGolf, golfclub in het Westerpark, ligt in feite in een ‘buitengebied’. “Al langer leefde bij ons de wens om een glasvezelverbinding te hebben, maar met de plannen voor de nieuwe Toptracer Range werd het een ‘must’: om dit virtuele golfspel te kunnen spelen, is een goede datatransmissie noodzakelijk”, aldus Peter den Butter, golfbaanmanager. Op de Toptracer Range kunnen golfers onder andere virtueel golfen op vijftien verschillende, beroemde golfbanen over de hele wereld. Door dit spel aan te bieden, onderscheidt BurgGolf zich van veel andere golfbanen. “Onze sales & eventmanager Eline Dujardin kende Glasnet Zoetermeer van een campagne. Toen we contact opnamen met ons verzoek om een glasvezelverbinding, leek het er eerst op dat het traject zó uitdagend was, dat een aansluiting onbetaalbaar zou worden. Maar ze zijn ermee aan de slag gegaan en ik werd teruggebeld: er was een oplossing gevonden. Het was een enorme opluchting, want we worstelden hier al langere tijd met een slechte internetverbinding.”

Van vergunningaanvraag tot activatie
Net als voor alle andere aansluitingen, schakelde Glasnet Zoetermeer WION-Plus in. WION-Plus is specialist op het gebied van ondergrondse netwerken. “Al sinds 2014 is WION-Plus hoofdaannemer van Glasnet Zoetermeer. We hebben destijds het plan ontworpen en de onderaannemers geselecteerd waarmee we in 2015 aan de slag zijn gegaan. Inmiddels hebben we zo’n 260 bedrijven aangesloten. Voor iedere aansluiting wordt hetzelfde proces doorlopen: van schouw, vergunningaanvraag, aannemerselectie en uitvoering tot oplevering, activatie en terugmelding bij het kadaster. Ik vind het leuk dat WION-Plus het glasvezelnetwerk van Glasnet Zoetermeer mag uitbreiden en beheren. Ik ken het netwerk goed, de communicatie met Glasnet verloopt efficiënt, de samenwerking met de gemeente Zoetermeer is uitstekend”, vertelt Frans Waardenburg van WION-Plus. “Voor de aansluiting van BurgGolf hebben we voor een deel gebruik kunnen maken van een ander netwerk, waardoor er over een korter traject gegraven hoefde te worden, al was het toch nog zo’n 800 meter. Het bleef een uitdagend project, omdat de ondergrond moeilijk toegankelijk was op het stuk waar wél gegraven moest worden. We zijn blij dat de glasvezel in de grond zit en BurgGolf is blij met zijn aansluiting.”

Verdubbelde bereikbaarheid
Venselaar: “Glasnet Zoetermeer heeft WION-Plus ook ingeschakeld om eventuele schade aan het netwerk te verhelpen. Omdat veel bedrijven tegenwoordig echt niet meer zonder hun internetverbinding kunnen, hebben we de afspraak dat er na een schademelding binnen een uur gereageerd wordt en dat er binnen drie uur een monteur ter plaatse is. Onder die voorwaarde kunnen we onze gebruikers een zo betrouwbaar mogelijke verbinding bieden. Die enkele keer dat er een kabel kapotgetrokken wordt tijdens grondwerkzaamheden, zorgen we er gegarandeerd voor dat alles zo snel mogelijk weer functioneert.”

De directeur ziet dat Glasnet Zoetermeer zich positief ontwikkelt: “BurgGolf was een van de vele nieuwe aansluitingen. In het eerste kwartaal van 2021 zullen we aansluitingen realiseren voor 22 zorginstellingen en apotheken door heel Zoetermeer. Mede hierdoor groeit Glasnet enorm. De bereikbaarheid wordt verdubbeld en dat biedt veel mogelijkheden voor andere bedrijven die een aansluiting willen.”

Bron: Into Business Winter 2020

Terug naar het overzicht